Zoekmachine optimalisatie (SEO) - Optima Media
Chasing the horizon

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie blijkt een effectieve manier om meer bezoekers op je webshop te krijgen en dus ook om meer omzet te genereren. 

Techniek

On-page SEO

On-Page zoekmachine optimalisatie is de techniek achter een website. De fundering van een website is één van de belangrijkste factoren. Om goede resultaten te behalen binnen de organische zoekresultaten, zal de website/ volgens de richtlijnen van Google ingericht moeten worden. Belangrijk is dat zoekmachines de pagina’s op een juiste manier kunnen crawlen (lezen). Wanneer gebruik wordt gemaakt van moeilijk te lezen stukjes code (bijvoorbeeld Javascript) zou het voor kunnen komen dat deze pagina’s niet optimaal worden weergegeven binnen de organische zoekresultaten.

Copywriting

SEO content

De interne optimalisatie factor content wordt bepaald aan de hand van de inhoud voor de website. Hieronder verstaan we de teksten, de zoektermen en de manier waarop deze zoektermen worden gebruikt. Belangrijk voor een website is dat deze onderhouden wordt en in beweging blijft door nieuwe content toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van blogs, over relevante onderwerpen. Door de juiste zoektermen efficiënt te gebruiken binnen de teksten, wordt je webshop beter geïndexeerd door Google waardoor jouw website zal stijgen binnen deze zoekresultaten.

Autoriteit

Linkbuilding

De externe factor (linkbuilding) heeft zeer veel invloed op de online vindbaarheid van een website binnen de zoekmachines. Hierin is het belangrijk om te weten, dat er rekening gehouden moet worden met een natuurlijke opbouw van een extern linkprofiel ten opzichten van concurrenten binnen Google.

Werkwijze

SEO in 4 stappen

We brengen de huidige posities in kaart en die van de top 3 concurrenten.

Vervolgens onderzoeken we of er ook andere keywords potentie hebben.

We starten met on-site seo, content creatie en linkbuilding

Maandelijks houden we de statistieken bij om waar nodig bij te sturen.

online marketing bureau

SEO team

Our guides

Onze klanten

They already joined

LET'S START

THE JOURNEY

Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.