Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Uitvindster nieuwe rage “Fidget Spinner” verdient geen cent

Fidget Spinner levert geen cent op

Je kunt er niet meer omheen, de nieuwste hype onder voornamelijk scholieren de “Fidget Spinner”. Niet geheel nieuw want in 1993 maakte de Amerikaanse Catherine Hettinger dit speeltje voor haar dochter als bezigheidstherapie. Catherine heeft op het simpele speeltje wat bestaat uit een kern met drie roterende bladen  patent aangevraagd en gekregen. Helaas kon ze in 2005 de kosten niet meer opbrengen waardoor de patentrechten verliepen. Nu mag iedere ondernemer een Fidget Spinner maken en verdient Catherine Hettinger en geen rooie cent aan.

Goed voor concentratievermogen

De specialisten bevestigen dat de Fidget Spinner ADHD, autisme en ADD patiënten kan helpen zich beter te concentreren. Door het constant draaien van de bladen van de Spinner hebben ze iets om aan te friemelen zodat ze zich beter kunnen concentreren en luisteren. Voor deze bevindingen bestaat geen wetenschappelijk bewijs.

Je hoeft er niks voor te kunnen

De Spinner is mede mateloos populair omdat je er niks voor hoeft te kunnen. Verstand op 0 en draaien maar. Af en toe een slinger aan het speeltje geven is genoeg. Al komt daar razendsnel verandering in. Youtube en de social media stromen vol met filmpjes van echte profs die de Fidget Spinner behendig gebruiken voor allerlei kunstjes zoals het laten vliegen en weer opvangen.

Fidget Spinner niet aan te slepen

Zoals bijna altijd begint zo’n rage in Amerika en gaat snel de oceaan over. De Fidget Spinner verovert Nederland in rap tempo. De importeurs laten containerladingen overkomen uit China maar dat is bij lange na niet genoeg om aan de vraag te voldoen. Sommige importeurs melden een afzet van 130.000 stuks per week. De Fidget Spinners zijn redelijk betaalbaar en daardoor toegankelijk voor veel mensen. De goedkoopste uitvoering heb je al vanaf €3,00. Al zijn er natuurlijk ook high tech versies op de markt die voorzien zijn van LED verlichting of andere vormen. Catherine Hettinger had er grof geld mee kunnen verdienen als ze de patentkosten had kunnen betalen.

Author avatar
Naziha
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.