Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Tooske Ragas: “Ik zit niet op twitter en ik heb het idee dat het daar het ergst is.”

Tooske

Tooske Ragas is vooral bij het grote publiek bekend als presentatrice van o.a Idols, Popstars en Het Beste Idee van Nederland. Haar eerste grote tv klus was echter die van VJ bij de reeds terziele gegane muziekzender TMF. In 2003-2004 speelde Tooske de rol van Constance in de musical 3 Musketiers naast haar huidige man Bastiaan Ragas. Tegenwoordig doet Tooske losse presentatieklussen voor de EO en was ze onlangs nog te zien in het RTL4 programma It Takes Two.

 

1) Welke social media kanalen heb je en welke daarvan gebruik jij het meest en waarom speciaal die?

Ik heb Instagram en Facebook. Twitter vind ik teveel gedoe, heb ik nooit helemaal begrepen. Die andere twee zijn handig voor mijn werk zodat ik kan zien wie waar mee bezig is en zelf ook kan melden wat ik doe. Combi werk/privé.

2) Heeft social media voor jou en meerwaarde en welke is dat?

Ik ben ondertussen gewend geraakt aan de snelheid waarmee je dingen kunt verspreiden, maar vooral ook aan het zien van foto’s en filmpjes. Geloof dat ik dat het leukste vind. Niet alleen horen hoe iets was, maar het meteen ook kunnen zien. Geeft toch een veel beter beeld, of dat nou over nieuws gaat of iemands diner ergens. Zien is geloven.

3) Heb je wel eens een blunder begaan op social media en welke was dat?

Het is verstandig om je niet in verhitte discussies te mengen op social media. Het haalt niet het beste in mensen naar boven, zullen we maar zeggen.

4) Bijna elke bekende Nederlander krijgt wel eens negatieve opmerkingen via social media. Heb jij deze wel eens gehad en hoe ga jij hier mee om?

Ik zit niet op twitter, en ik heb het idee dat het daar het ergst is. Op Facebook en Instagram krijg ik eigenlijk niks negatiefs.. misschien teveel gedoe. minder makkelijk dan op twitter. prima zo.

5) Ooit overwogen om te stoppen met social media of een pauze in te lassen? Zo ja, waarom?

Ja, ik ben gestopt om naar FB te kijken omdat ik het te gezapig vond maar ik er wel veel tijd aan kwijt was. Ik ben nooit mega gebruiker geweest. Zit pas sinds kort op Instagram omdat ik begreep dat Facebook hopeloos ouderwets is:). Maar ik was pas twee weken zonder en dat vond ik net zo heerlijk.

Author avatar
Niels
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.