Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Social Media creëert het perfecte leven en veel geld

Niks blijft meer geheim

Dankzij de huidige social media kanalen blijven we 24/7 op de hoogte van het leven om ons heen. Niet alleen het wel en wee van je vrienden maar wereldwijd kun je meekijken met de grote sterren en levensgenieters.

Maar levert dat meekijken geld op? Voor de gluurders en volgers van de sterren levert het commercieel niks op maar de populairste (lees meeste volgers) op de social media kunnen er een behoorlijk zakcentje aan verdienen. En waarom zouden ze dat niet doen?

Miljoenen volgers is miljoenen verdienen

Het plaatsen van een perfect uitgelichte en bewerkte foto met een merkproduct kan miljoenen opleveren. Amerikaanse sterren als Justin Bieber, de Kardashian clan, Rihanna, Beyonce en noem ze allemaal maar op. Ze hebben per persoon miljoenen volgers en aanhangers. Waar deze sterren mee gezien worden betekent maar één ding: kassa voor de fabrikant en de ster. Eén  post van Beyonce heeft een commerciële waarde van 1 miljoen dollar.

Net iets mooier dan de waarheid

Maar niet alleen de sterren ook “gewone” mensen kunnen er wat van. Instagram is hierbij de grootste bron. Maar het is niet alles goud wat er blinkt op Instagram. Door photoshop en tientallen apps met nog meer filters lijkt het wel zo. Hoe mooier en jaloersmakender je foto’s op Instagram hoe meer likes en reacties je uitlokt. Ben je goed met photoshop dan is het redelijk snel te bewerkstelligen dat je je op een tropisch eiland bevind of een net iets grotere auto bezit dan de buurman.

Healthsector is koploper

De wereldwijde healthsector is koploper met bewerkte foto’s. De strakke modellen met hun afgetrainde lijf, dat wil jij toch ook? Sporten, veel voedingssupplementen en wat fotoshop doen wonderen voor je eigen lijf, je statistieken op Instagram en je bankrekening. De waarde van social media en vooral Instagram mag dus niet onderschat worden. Bedrijven kunnen hier veel commerciële voordelen uit halen, zorg er dan ook voor dat je campagne door een expert onderhouden wordt.

 

 

Author avatar
Naziha
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.