Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

SEA, wat is het en wat doet het

SEA betekent Search Engine Advertisement. Een ander woord is ‘zoekmachinemarketing’. Je kunt bij zoekmachines zoals Google tegen betaling advertenties plaatsen bij bepaalde trefwoorden. Levert een zoekactie een door jou geselecteerd trefwoord op, dan verschijnt jouw advertentie als gesponsorde link. Synoniemen voor SEA zijn: Search Advertising, Paid Search, Sponsored Search en combinaties en varianten van deze termen. Met SEA verhoog je de zichtbaarheid van je website onmiddellijk voor meerdere zoektermen.

Google AdWords

In Nederland draait het met zoekmachine-adverteren in de meeste gevallen om adverteren met Google AdWords. Dit is het advertentieprogramma van Google. Deze zoekmachine is met ruim 90% de meest gebruikte zoekmachine in Nederland.

Zoekresultaten

In Google verschijnen bij zoekresultaten aan de rechterkant van de pagina gesponsorde links. Soms zie je ze ook boven of onder de zoekresultaten. Deze links komen uit Adwords-campagnes. Het doel van een Google Adwords-campagne is de zichtbaarheid van je website in het Google-zoeknetwerk verhogen en  daarmee interessante internetgebruikers (potentiële klanten) naar je website leiden.

Voordelen

Voordeel van Google Adwords is dat je niet betaalt voor het tonen van een advertentie; je betaalt alleen als een gebruiker erop klikt en op je website terecht komt. De advertenties komen bovendien niet alleen bij de zoekresultaten terecht, maar ook op andere websites die jouw doelgroep bezoekt.

De voordelen van SEA op een rijtje:

  • Goedkoper

SEA is goedkoper dan traditionele vormen van reclame, zoals folders en advertenties.

  • Gericht op een specifieke doelgroep

Je advertentie is alleen te zien als iemand echt op zoek is naar je product of dienst in een specifieke regio.

  • De resultaten zijn meetbaar

Je ontvangt regelmatig gedetailleerde rapporten met informatie hoeveel mensen op je advertentie hebben geklikt en wat ze doen op je landingspagina

  • Klanten bereiken met Google

De meeste mensen in Nederland gebruiken Google om te zoeken op internet. Daarom is het een goede manier om potentiële klanten te bereiken.

Author avatar
Lisa
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.