Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Online geld verdienen via YouTube

Online geld verdienen via YouTube

Al zittend rijk worden en online geld verdienen, wie droomt er niet van? Als je denkt dat het onmogelijk is, dan heb je het mis! Er zijn enkele ‘lucky few’ die erin slagen bakken geld te verdienen met YouTube filmpjes. En dan zijn er nog een heleboel die er niet rijk van worden, maar er een aardige cent mee (bij)verdienen.

Hoe werkt het?

Vrij simpel; je kan advertenties bij je kanaal inschakelen vanaf minimum 1000 views. Per 1000 views krijg je 0.30 euro, dat betekent dat je bij een miljoen views  4000 euro kan verdienen. Je hebt hier slechts een account voor nodig bij YouTube, waarbij je advertenties inschakelt om inkomsten te genereren en een account bij Google Adsense, het bedrijf dat je vanaf een minimum bedrag van 70 euro per maand, uitbetaalt. Opstarten kan vanaf 18 jaar en is gratis en juridisch aanvaardbaar als je het filmpje volledig zelf maakt.

Voorkennis

Heel wat professionele organisaties hebben uiteraard een kanaal waarmee ze ook verdienen, maar er zijn vrij veel gewone mensen die ook een aardige hap van de buit meepikken. Je hebt in principe geen technische voorkennis nodig, noch een vooropleiding en er zijn geen opstartkosten. De best draaiende en daarmee meest genererende kanalen op YouTube in Nederland kunnen we toeschrijven aan gamers en vloggers over hun dagelijkse leven. Maar ook een Auto blog of een Dansschool weten veel kijkers te boeien en inkomsten te genereren.

Aan de slag

Nu weet ik hoe ik kan beginnen. Enkel moet ik nog even nagaan wat mijn passie is en of ik grappige films kan maken. Als ik namelijk enkel geld voor ogen heb, dan wordt mijn reis vermoeiend en niet realistisch. Het vraagt namelijk heel wat tijd en toch ook wat marketing inzicht. Wie is de doelgroep die ik wens te bereiken? Hoe kom ik aan fans en hoe houd ik contact met hen? Welk concept ga ik uitwerken dat origineel is, maar alsnog een bewezen format heeft?

Even bedenken hoe ik het wiel opnieuw kan uitvinden. Of toch maar beter informatie inwinnen bij Optimamedia.

Author avatar
Lisa
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.