Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Eddy Zoëy: “Ik was gehackt, is een prima verdediging.”

Vanaf deze week hebben we een nieuwe rubriek op onze website. Het “mailterview” ofwel een interview per mail. Verschillende bn-ers en trendwatchers die actief op social media zijn stelden we vijf vragen.

Eddy Zoëy, presentator, muzikant, tekstschrijver, kunstenaar en zo kan het rijtje nog wel aangevuld worden. Eddy begon ooit bij BNN als presentator van o.a. ‘Nu We Er Toch Zijn’ en ‘BNN at Work’. Later verscheen Zoëy bij andere omroepen waaronder RTL waar bij het zeer succesvolle programma ‘Expeditie Robinson’ presenteerde. Momenteel besteed Eddy zijn tijd tussen muziek maken, schrijven en kunstenaar. Tevens is Eddy eigenaar van de vlogapp TappUm, waar je supersnel en makkelijk je vlogs kunt delen via andere social media kanalen.

 

1)  Welke social media kanalen heb je en welke daarvan gebruik jij het meest en waarom speciaal die?

Instagram, Twitter, Facebook en Tappum (eigen ontwikkelde vlog app van Eddy)

 

2)  Heeft social media voor jou en meerwaarde en welke is dat?

Binnen mijn groep van geïnteresseerden mee kunnen delen waar ik op dat moment mee bezig ben en diezelfde groep op de hoogte brengen van nieuwe releases van elke soort.

 

3)  Heb je wel eens een blunder begaan op social media en welke was dat?

Ook bij mij heeft de gebruikelijke grapjurk wel eens een ongepaste foto gemaakt om die op mijn account te posten toen ik m’n Iphone ergens achteloos liet liggen. “Ik was gehackt”, is een prima verdediging.

 

4)  Bijna elke bekende Nederlander krijgt wel eens negatieve opmerkingen via social media. Heb jij deze wel eens gehad en hoe ga jij hier mee om?

Dagelijks. Gewoon laten gaan. Die wijsheid/ olifantenhuid komt met de jaren. Ik ben 50, dus da’s al way too old voor social media anyway…

 

5)  Ooit overwogen om te stoppen met social media of een pauze in te lassen? Zo ja, waarom?

Ik overweeg vaker om met Twitter te stoppen: dat begint op éénrichtingsverkeer te lijken. Bij de rest is vrij duidelijk waar voor mij kracht en bereik liggen, dus daar  ben ik nog lange niet moe van. En, natuurlijk, ik post ook wel eens dagen achtereen niks…en heb dat voorheen zelfs wel eens weken tot maanden volgehouden.

 

Author avatar
Niels
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.