Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Lammert de Bruin: “Ik retweet weleens nep accounts zonder eerst goed te kijken.”

Lmmert

Lammert de Bruin werk sinds 2007 als redacteur bij het AVROTROS Radio1 programma EenVandaag. Hierin heeft hij een vast onderdeel TrendingVandaag waar hij de social media van de dag onder handen neemt. In 2015 was hij enige tijd  vast panellid bij Paul de Leeuw in het late night zondagavond programma ‘Kun Je het Al Zien’. Hierin rekende hij af met alle ophef die op de social media en het nieuws rondgaat. Regelmatig schuift hij bij  Eenvandaag tv aan waar hij zich bezig houdt met o.a. social media en royalty.

 

1)     Welke social media kanalen heb je en welke daarvan gebruik jij het meest en waarom speciaal die?

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Periscope. Ik gebruik facebook en twitter het meest omdat dit voor mijn werk ook de meest interessante kanalen zijn om nieuws te delen en te vinden.

2)     Heeft social media voor jou een meerwaarde en welke is dat?

Absoluut, het is voor mijn werk (elke dag leuke trending nieuws in een overzicht zetten) uiteraard onmisbaar en het is ook een mooi extra kanaal om de verhalen die ik maak te verspreiden onder mensen die geen NPO Radio 1 luisteren of Eenvandaag kijken.

3)     Heb je wel eens een blunder begaan op social media en welke was dat?

Haha ja meerdere, ik retweet weleens nep accounts zonder eerst goed te kijken dat het niet de echte is. Of een foto die niet juist blijkt te zijn. Altijd eerst checken is het credo, maar soms wil je ook de eerste zijn en dan gaat het mis.

4)     Bijna elke bekende Nederlander krijgt wel eens negatieve opmerkingen via social media. Heb jij deze wel eens gehad en hoe ga jij hier mee om?

Tuurlijk krijg je die weleens, maar gelukkig niet zo vaak. Als ik ze krijg reageer ik meestal wel met een open opmerking of een vraag wat iemand ermee bedoelt, of een grapje. Meestal zie je dan wel dat mensen wat genuanceerder terug reageren. Soms dan valt er niet met ze te praten en schelden ze gewoon in het wilde weg… dan mute of block ik diegene. Maar dat gebeurt echt niet vaak. Ik sta altijd open voor kritiek, dat houdt mij zelf ook scherp.

5)     Ooit overwogen om te stoppen met social media of een pauze in te lassen? Zo ja, waarom?

Ik was laatst op Cuba waar het internet heel slecht is. Ik moest toen noodgedwongen een pauze inlassen. Van tevoren dacht ik dat ik 1.000 doden zou sterven maar het bleek heerlijk te zijn! Je merkt dat je toch wel heel veel tijd per dag besteedt aan social media, die je ook aan andere dingen in het leven kunt besteden. Er kwam wel een soort rust over me heen. Maar of ik het nog eens uit mezelf zou doen weet ik niet, ben toch te bang om dingen te missen 😉

Author avatar
Niels
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.