Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Wat is het nut van klantrecensies

Nut van klantrecensies: Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van bezoekers van websites klantrecensies laten meewegen in hun beslissing tot aankoop/aanschaf. Als een dienst of product meerdere malen positief is beoordeeld, gaat men er van uit dat het aangebodene inderdaad goed is. Het blijkt dat consumenten deze informatie betrouwbaarder vinden dan informatie die vanuit het bedrijf zelf wordt gegeven. De reden: klanten hebben geen voordeel bij de verkoop van de producten en geven dus objectieve informatie.

Nut recensies

Steeds meer bedrijven zien het nut van klantrecensies. Je kunt ze zelfs meerdere malen gebruiken en dat is gunstig. Je kunt ze bijvoorbeeld op je website plaatsen, maar ook op social media. Productreviews worden ook op vergelijkingssites gezet. Klanten krijgen hiermee waardevolle en interessante informatie.

Belangrijk

Recensies zijn heel belangrijk omdat klanten vaak meer weten dan experts. Het helpt andere klanten een goede afweging te maken in het aankoopproces of het afnemen van een dienst. Producten mét recensies worden eerder gekocht dan producten zonder, zo blijkt. Het is daarom belangrijk klanten na aankoop van een artikel of dienst een review te laten schrijven. Je kunt daar dan bijvoorbeeld een leuke actie aan koppelen, zoals een korting of cadeaubon voor de moeite.

Betrouwbaar

Het is belangrijk dat de recensies goed onderbouwd worden en betrouwbaar zijn. Als je valse reviews op je website plaatst, kan het vertrouwen juist worden beschadigd. Het plaatsen van klantrecensies is ook belangrijk voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat een website met reviews meer zoekwoorden (content) genereert. En een betere zoekmachineoptimalisatie kan leiden tot meer traffic.

Een paar tips:

  • Plaats een klantrecensie pas na een strenge beoordeling.
  • Een review moet goede argumenten bevatten.
  • In een recensie mag geen grof taalgebruik worden gebruikt.
  • Een review moet gebaseerd zijn op daadwerkelijke gebruikerservaring.
  • Een review mag geen commerciële links bevatten.
Author avatar
Naziha
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.