Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Henk Westbroek: “Ik ben met kruisiging en de dood bedreigd.”

Henk Westbroek zanger van de jaren 80 hitband Het Goede Doel. Met hits als België, Vriendschap en Gijzelaar waren ze bepalend voor de Nederlandse muziekindustrie. Tevens is Henk presentator, tekstschrijver en programmamaker.  In 1991 stopte Henk Westbroek en ging solo verder. Later presenteerde hij het populaire radio programma ‘Denk aan Henk’ op radio 3FM. In 1998 werd hij lijsttrekker voor Leefbaar Utrecht en een van de oprichters van de politieke partij Leefbaar Nederland. Tegenwoordig is Henk programmamaker bij RTV Utrecht en nog regelmatig te horen op de radio en te zien in diverse programma’s.

1) Welke social media kanalen heb je en welke daarvan gebruik jij het meest en waarom speciaal die?

Ik Twitter graag omdat het met 140 leestekens iets zinnigs formuleren als het schrijven van een kort gedichtje is. Ik geef nieuwtjes over mijzelf en maak grapjes over het wereldleed. Soms maak ik gebruik van Facebook om een wat langer commentaar als de nuance erom vraagt.

2) Heeft social media voor jou en meerwaarde en welke is dat?

De meerwaarde is dat het me inzicht in de menselijke natuur geeft. Zoals dat na twintig jaar falend onderwijsbeleid vrijwel niemand op Twitter nog ironie begrijpt en dat de lontjes (ik heb zelf    een vrij korte) korter dan kort geworden zijn.

3) Heb je wel eens een blunder begaan op social media en welke was dat?

Ik maak dagelijks fouten. Omdat ik ook ironie als stijlvorm hanteer en daarmee haat en onbegrip over me afroep.

4) Bijna elke bekende Nederlander krijgt wel eens negatieve opmerkingen via social media. Heb jij deze wel eens gehad en hoe ga jij hier mee om?

Ik ben met kruisiging en de dood bedreigd (dat is blijkbaar niet hetzelfde). Bijvoorbeeld omdat ik pro-Zwarte Piet ben maar tegelijkertijd niet tegen de stroopwafelvariant. Of omdat ik een hekel heb aan nietszeggende begrippen als transparant en duurzaam. De opmerking dat duurzame transparantie niet identiek is aan transparante duurzaamheid heeft veel schuimbekkende reacties tot gevolg gehad.

5)   Ooit overwogen om te stoppen met social media of een pauze in te lassen? Zo ja, waarom?

Als ik even geen zin meer heb dan las ik een twittervakantie in. Omdat ik slordig typ waardoor incidenteel een spelfout het licht laat zien dan hou ik er altijd even mee op. Gestimuleerd door de woede van microterroristjes die een spelfout minstens zo verwerpelijk vinden als een ontplofte bomgordel. Ik ontvolg veel mafketels in de wetenschap dat Twitter en Facebook door mij niet bedoelt is om te communiceren met intolerante maffo’s.

Author avatar
Niels
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.