Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Geld verdienen met Youtube

Je maakt filmpjes of vlogs voor YouTube en je zou graag met jouw passie geld willen gaan verdienen. Dat kan! Geld verdienen met YouTube is mogelijk. Je zal er in eerste instantie niet direct stikend rijk van worden, maar het is in ieder geval het proberen waard.

Geld verdienen met Youtube

Er zijn verschillende manieren om geld te kunnen verdienen aan jouw posts op YouTube. Het belangrijkste om mee te beginnen, is om genoeg kijkers te trekken en het liefst een specifieke doelgroep aan jouw kanaal te binden. Daarnaast is het belangrijk dat de video content binnen de regels valt van het advertentiebeleid van YouTube; bijvoorbeeld geen geweld of choquerende beelden.

Wanneer jouw kanaal meer dan 10.000 keer bekeken is, kun je je aanmelden bij het  YouTube-partnerprogramma. Zij bekijken dan of jouw video’s geschikt zijn voor het koppelen van advertenties. Als je kanaal wordt goedgekeurd, kun je aan de slag met het geld verdienen met YouTube.

  • Advertenties bij je video’s

Een manier voor het geld verdienen met YouTube is het laten plaatsen van advertenties. Er zijn verschillende lay-outs en types advertenties. Bijvoorbeeld in een balk onder de video, of vooraf aan de video beeldvullend. Iedere lay-out heeft een andere wijze van beloningen waarmee je geld kan verdienen. Vaak wordt de opbrengst per 1000 kijkers gegeven. Het is dus van belang dat je zoveel mogelijk kijkers trekt naar jouw YouTube kanaal om het voor adverteerders interessant te maken en om zoveel mogelijk opbrengsten binnen te harken.

  • Affiliate marketing in je video’s

Wanneer je een interessante groep kijkers hebt, kun je voor bepaalde merken reclame maken door producten aan te prijzen in je video’s. Je koppelt daarbij jouw naam of imago in feiten aan een merk. Je kan daarvoor een complete video maken over een bepaald product of het product ergens in jouw eigen filmpje voorbij laten komen. Je kunt ook aan het einde van de opname een eigen commercial maken.

Wil je meer te weten komen over ‘Geld verdienen met YouTube’? Kijk dan eens op de website van de YouTube Creator Academy.

Author avatar
Lisa
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.