Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen? Ik kreeg het in enkele maanden voor elkaar!

Hier lees je mijn verhaal!

Twee jaar geleden startte ik ‘gewoon omdat ik het leuk vond’ met bloggen. Ik houd van schrijven en wilde graag teksten maken over de dingen die ik dagelijks meemaakte. Daarbij wilde ik vooral mijn eigen zoektocht naar geluk bijhouden en erachter zien te komen wat mij nou écht gelukkig maakt in het leven.

Gewoon een beetje posten

Ik had zoveel plezier in het bloggen dat ik naast mijn fulltime baan elke dag een bericht plaatste op mijn blog. Ik had het blog echt voor mezelf, om mijn vooruitgang in het leven bij te houden en om de mooie dingen die ik had meegemaakt altijd terug te kunnen lezen.

De eerste reactie

Nadat ik een aantal maanden bezig was met bloggen, kreeg ik opeens een reactie op één van mijn posts. In deze reactie stond: ‘lieve Vera, wat een fantastische blog heb je! Ik lees al een paar weken mee en heb erg veel aan je berichten.’ Ik wist niet wat ik zag! Het was nooit de bedoeling om mijn blogartikelen echt voor anderen te schrijven, waardoor deze reactie dan ook als een donderslag bij heldere hemel kwam. Maar stiekem vond ik het natuurlijk wel heel leuk!

Bezoekersaantallen? Ik had geen idee!

De maanden daarop kreeg ik steeds meer reacties van verschillende mensen op mijn posts. Hierdoor begon ik me af te vragen hoeveel lezers ik eigenlijk had. Daarom meldde ik mijn blog aan bij Google Analytics, een website waarmee je inzage krijgt in de bezoekersaantallen. En wat bleek? De teller bleek op een gemiddelde van 10.000 bezoekers per maand te staan! Blijkbaar vonden mensen mijn schrijfsels de moeite waard om te lezen!

Geld verdienen met mijn blog

Natuurlijk waren mijn bezoekersaantallen nog niet gelijk aan die van de ‘échte’ grote blogs, maar door het korte tijdsbestek waarin ik aan dit aantal was gekomen, zou de kans groot zijn dat mijn blog zou blijven groeien. Ik ben me vervolgens meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van het hebben van een blog en kwam erachter dat je met een blog met hoge bezoekersaantallen geld kon verdienen. Toen ik mij aanmeldde bij een mediabureau is het balletje pas echt gaan rollen. Dat balletje rolde zelfs zo goed dat ik inmiddels genoeg verdien om te leven van mijn blog!

 

Author avatar
Lisa
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.