Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Gallyon van Vessem: “Binnen 5 minuten had ik hem verwijderd.”

Gallyon

Gallyon van Vessem begon haar loopbaan in 1991 bij de TROS als omroepster en later ook als presentatrice van kinderprogramma’s. In 1995 maakte ze de overstap naar de nieuwe commerciële zender SBS6. Samen met Milika Peterzon vormde ze het presentatie team van Hart van Nederland. In 1997 stopte ze met haar presentatiewerk om in 2004 terug te keren als het gezicht van Actienieuws. Vanaf 2012 is ze een van de vaste gezichten van het nog steeds populaire nieuwsprogramma Hart van Nederland zowel vroege als late editie.

 

1) Welke social media kanalen heb je en welke daarvan gebruik jij het meest en waarom speciaal die?

Facebook, Instagram en Twitter. Ik gebruik tegenwoordig Twitter het meest. Een heel snel (nieuws)medium en dat is handig voor mijn werk als nieuwspresentator. De meningen, de humor en ook de scherpte op Twitter maakt het voor mij het meest interessante medium. Insta heb ik niets mee, te ijdel, te veel ‘just pics and filters’.

 

2) Heeft social media voor jou en meerwaarde en welke is dat?

Zie bovenstaande 🙂

 

3) Heb je wel eens een blunder begaan op social media en welke was dat?

Woedend gereageerd op een opmerking van Jesse Klaver. Bleek redelijk overduidelijk een nepaccount. Vrij genant. Binnen 5 minuten had ik hem verwijderd. Dat dan weer wel…

 

4) Bijna elke bekende Nederlander krijgt wel eens negatieve opmerkingen via social media. Heb jij deze wel eens gehad en hoe ga jij hier mee om?

Ik ben niet heel actief en ben ook vrij zuinig met mijn mening uiten.  Dus roep ik volgens mij weinig woede ergernis of verontwaardiging op. In gesprekken met vrienden of collega’s ben ik veel scherper, maar ik voel die behoefte niet (altijd) op Sociale media.

 

5) Ooit overwogen om te stoppen met social media of een pauze in te lassen? Zo ja, waarom?

Nee hoor, ik vind het veel te leuk en boeiend!

 

 

 

Author avatar
Niels
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.