Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

De ‘Perfecte’ Webshop

De ‘Perfecte’ Webshop

Een perfecte webshop: Kopen via een webshop neemt hand over hand toe. Winkelstraten hebben het steeds moeilijker door deze concurrentie. De exorbitant hoge huren voor een winkelpand en loonkosten die bijna niet meer op te brengen zijn. Het idee van een webshop beginnen klinkt eenvoudig . Je zoekt een product, maakt een webshop, je bestellingen stromen binnen, je verzamelt de bestellingen, pakt ze in en loopt een keer per dag naar het postkantoor om de pakketjes daar af te leveren.  Was het maar zo eenvoudig.

Een perfecte webshop: Een webshop behoudenEen perfecte webshop

Ruim 90% van de nieuwe webshops komt het eerste jaar niet eens door. Dit hoeft geen gebrek aan motivatie te zijn maar vaak ontbreekt het aan de kennis en doorzettingsvermogen. De websites waar mensen hun webshop zelf te koop aan bieden schieten als paddenstoelen uit de grond. Wie een webshop gaat beginnen dient een lange adem te hebben. Je bent veel tijd kwijt aan het onderhoud en de marketing en dan nog heb je geen garanties dat de bestellingen binnen stromen.

Een unieke webshop

Als je de perfecte webshop wilt, in hoeverre dit bestaat, dien je deze zo in te richten dat de klant zich welkom voelt en een goed gevoel krijgt. Probeer in elk geval uniek te zijn, kleding en huishoudelijke artikelen zijn er in overvloed. Een webshop gericht op een specifieke doelgroep of een soort product waar je specialiteit ligt doet het vaak beter. Mensen verdwalen te vaak op een webshop door de overkill aan keus. Zorg er ook voor dat je webshop vertrouwen uitstraalt door b.v. duidelijk je contactgegevens te vermelden en de algemene voorwaardes overzichtelijk te houden. Vooral de retourprocedures en garanties moet de koper vertrouwen geven. Pas het design van je webshop aan op je doelgroep en het product. Een shop voor paarden spullen zal er anders uit moeten zien dan een voor stripboeken. Heb je een doelgroep bestaande uit senioren dan dien je alle overbodige stappen eruit te halen om het ze zo makkelijk mogelijk te maken hun winkelwagentje te vullen.

Vertrouwen wekken

Enkele punten waar je rekening mee moet houden:

  • Makkelijk betaalsysteem
  • Een afhaaladres wekt vertrouwen bij de koper
  • Overzicht in je product houden
  • Bedenk een duidelijke en uitvoerbare marketingstrategie
  • Duidelijke foto’s met omschrijving en zichtbare prijs
  • En niet te vergeten een van de belangrijkste dingen: geduld hebben
Author avatar
Lisa
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.