Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Dubai ‘human slingshot’ echt of fake?

Twee dagen geleden is er een video viraal gegaan, waarbij een man wordt afgeschoten vanaf een wolkenkrabber. De bedoeling was dat de man opgevangen zou worden door een vangnet. Dat ging helaas mis en de crew raakt in paniek. Gaat het hier om een serieus geval of is het fake?

Tijdens het bekijken van de video vallen ons direct twee dingen op; De video start met een logo van de populaire app “Careem”. Dit wekt direct de schijn dat het eventueel op een marketingstunt lijkt te gaan.

Als we de video verder bekijken zien we dat de crew te vroeg de lucht in kijkt, nog een fractie voordat de man ook daadwerkelijk wordt afgeschoten. We hebben hier een still (screenshot uit de video), waarbij je kan zien dat de crew de lucht in kijkt, terwijl de man nog niet gelanceerd is. In de still kun je ook een blur (vervaging) zien rondom de man, wat vaak gebruikt wordt om een persoon in een video te monteren.

Video Dubai katapult hoax of echt

 

De video

Conculsie

De video is fake. Het is door het bedrijf Careem, dat gespecialiseerd is in het boeken van taxi’s in Dubai, gebruikt om duidelijk te maken dat er makkelijkere manieren zijn om te reizen dan via een katapult.

Author avatar
Naziha
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.