Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Call to action!

Een ‘call to action’, een stevige oproep aan je lezers om tot actie over te gaan. Dat kan zijn door je lezers te vragen om iets te delen, te lezen, te liken en natuurlijk nog veel meer.

Call to action

Wanneer je een blog bijhoudt, wil je natuurlijk graag dat de lezers op je pagina blijven na het lezen van de eerste blog. Door de call to action bereik je meer betrokkenheid bij je lezers en dat kan weer goed uitplakken voor de populariteit en de pageviews van je blog.

Deze term vindt de oorsprong in de marketingwereld, maar kan ook voor bloggers goed van pas komen. Het betekent letterlijk ‘oproep tot actie’ en dat is nu precies wat je hiermee wilt bereiken. Maar hoe gebruik je de kracht om de lezers te laten doen wat je zegt?

Lees, like, deel…

Een goede call to action is lekker direct en vaak in de gebiedende vorm geschreven. Denk bijvoorbeeld aan: Lees dit artikel, kijk voor meer informatie hier, reageer via de comments, like mijn pagina, bekijk deze website.

Het gebruik van een link of een knop in combinatie met een actie, maakt het voor de lezers makkelijk. Mensen scannen toch vaak een pagina op interessante dingen en wat ze vaak opvalt zijn dan de titel en de tussenkopjes, lijstjes en linkjes en knoppen. Vooral omdat die in een andere kleur zijn en daardoor goed opvallen.

Aanzetten tot actie!

Je kunt deze manier ook nog en stap verder gebruiken en mensen echt aanzetten om in actie te komen. Schrijf je bijvoorbeeld over een goed doel wat jouw aan je hart gaat en wil je mensen overtuigen om te doneren? Zorg dan dat je een goed betoog schrijft in je blog over waarom dit doel zo belangrijk is. Je kunt bijvoorbeeld ook mensen vragen om een petitie te steunen waar jij in je blog volledig achter staat.

Kortom, beweeg je lezers en laat ze klikken!

 

 

 

Author avatar
admin
https://www.optimamedia.nl
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.