Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Bloggen

bloggen

Bloggen: Even snel wat opzoeken op internet en voor je het weet blijf je hangen in een interessant stukje over een archeologische vondst in je woonplaats. Je bent in een blog beland van een bedrijf dat aan bodemsanering doet. Vlot geschreven en informatief ook. De foto toont een aantal potscherven en wat munten. Bij elkaar een mooi voorbeeld van een goede blog.

Bloggen: Duidelijk onderwerp

Je ziet direct waar de blog over gaat en de inhoud wijkt daar niet van af. Geen uitwijdingen of zijpaden. In een paar minuten ben je goed geïnformeerd en ook weer wat kennis rijker.

Niet te lang

Naar een blog ga je meestal niet direct op zoek. Je komt ze vaak tegen als je een trefwoord intypt. Even snel wat lezen tussendoor lukt niet als je verhaal te lang is. Meer dan 500 woorden is niet verstandig. Deze blog is 342 woorden.

Niet te zakelijk

Prettig als een blog je het gevoel geeft dat een goede kennis je iets verteld. Even een kort verhaaltje dat iemand met je wil delen. Reacties worden vaak erg op prijs gesteld. Uiteraard hoeft dit ook niet  in een zakelijke sfeer.

Linkjes

Om alles kort en overzichtelijk te houden kun je linkjes plaatsen. Bijvoorbeeld als er begrippen zijn waar iemand misschien wat meer uitleg over wil. De bezoeker kan zo zelf bepalen of hij of zij  extra informatie over dat onderwerp wil lezen.

Afbeelding

Een foto of een illustratie maakt de blog meteen een stuk aantrekkelijker. Teksten zonder afbeeldingen worden minder snel gelezen. Het oog wil ook wat.

Lijstje

Heb je veel punten aan te halen, dan is een lijstje van opsommingen wel zo praktisch. Zowel voor jezelf als voor de lezer.

Titel en tussenkopjes

Hou de titel kort en duidelijk. Een titel die de aandacht vraagt is natuurlijk erg mooi, maar zorg dan wel dat de inhoud de belofte waar maakt. ‘Van bloggen krijg je nachtmerries’, zou aardig wat lezers opleveren, maar hou de titel liever zo, dat hij de lading dekt. Tussenkopjes houden het lezen prettig. Een lange brij aan tekst nodigt niet uit.

Author avatar
admin
https://www.optimamedia.nl
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.