Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

Bastiaan Ragas: “Ik vind de snelheid van nieuwsverspreiding geweldig.”

Bastiaan Ragas is zanger, acteur, presentator en oprichter van zijn eigen theaterproductie maatschappij ‘De Rode Boksbal’. Als zanger brak hij door met de boyband ‘Caught In The Act’ tot eind jaren negentig daar een eind aan kwam. In 2017 zal de band opnieuw op tournee gaan met ‘The Celebration of Love’ tour. Naast drie solo albums en rollen in musicals als ‘Aida’ en ‘Drie Musketiers’ speelde hij in tal van series en films. De film ‘Escort’ waar hij in speelde won een Gouden Kalf voor beste film.

1) Welke social media kanalen heb je en welke daarvan gebruik jij het meest en waarom speciaal die?
Twitter, Instagram en FB. Twitter is lekker snel en praktisch, Instagram is een wat minder 1 op 1 medium. Facebook wordt gebruikt door mijn fanclub omdat het blijkbaar voor hen makkelijk te gebruiken is. Privé keek ik een aantal jaren nog wel eens op FB maar vind het al een tijdje niet meer zo interessant. Twitter is door het actieve gebruik door Trump natuurlijk ook goed om de wereld politiek te volgen. Ook nieuwssites werken sneller via Twitter is mijn ervaring.

 

2) Heeft social media voor jou en meerwaarde en welke is dat?
Ik vind de snelheid van nieuws verspreiding geweldig, ook sommige filmpjes en verhalen zijn interessant en leuk. Het direct in contact staan met mijn publiek heeft via social media zeer zeker een toegevoegde waarde.

 

3) Heb je wel eens een blunder begaan op social media en welke was dat?
Het is verstandig om je niet in verhitte discussies te mengen op social media. Het haalt niet het beste in mensen naar boven, zullen we maar zeggen.

 

4) Bijna elke bekende Nederlander krijgt wel eens negatieve opmerkingen via social media. Heb jij deze wel eens gehad en hoe ga jij hier mee om?
Ik vind dat wel meevallen. En als het wel zo is dan hoor je dat anders ook wel in de kroeg of op een feest. Wel is het verstandig niet te veel te zeggen over te gevoelige sociale en maatschappelijke kwesties om dat deze vaak een genuanceerder beeld of reactie nodig hebben dan kan.

 

5) Ooit overwogen om te stoppen met social media of een pauze in te lassen? Zo ja, waarom?
Ja, ik ben gestopt om naar FB te kijken omdat ik het te gezapig vond maar ik er wel veel tijd aan kwijt was.

Author avatar
Niels
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.