Adresgegevens
Industrieweg 28
3401 MN IJsselstein

14 Dingen Die Je Een Succesvol Persoon Nooit Zal Horen Zeggen

14 Dingen Die Je Een Succesvol Persoon Nooit Zal Horen Zeggen

Succesvol Persoon: Als je als ondernemer nog succesvoller wilt worden in je carrière en verdere loopbaan, is het een goed idee om te leren denken zoals de mensen die al succesvol zijn.

Hier zijn enkele zinnen die je een succesvol persoon nooit zal horen zeggen:

1. “We kunnen het niet.”

Eén ding die mensen en bedrijven succesvol maakt, is hun kunde om de problemen van hun klanten op te lossen. Zij maken dit hun nummer één prioriteit. Als de klant dringend geholpen moet worden, leren succesvolle mensen zo snel mogelijk hoe ze het kunnen oplossen.

2. “Ik weet niet hoe.”

In plaats van automatisch zeggen dat ze iets niet kunnen, leren succesvolle mensen wat ze kunnen doen om een project of hun carrière succesvol te laten verlopen. Bijvoorbeeld: Je zal nimmer een succesvolle internationale business consultant, die een paar keer per jaar naar Italië reist, horen zeggen dat hij de Italiaanse taal niet wil leren.

3. “Ik weet niet wat het is.”

Jezelf op onwetendheid beroepen zal het probleem niet doen oplossen. Het zal de vraagsteller enkel ertoe zetten om iemand te zoeken die het wel weet. Uiteraard is het altijd goed om eerlijk te zijn in je interactie met anderen door je zin te beëindigen met: “…maar ik zal het uitvogelen”. Zo sluit je het gesprek beter af en heb je het vertrouwen van de klant aangesterkt.

4. “Ik heb alles zelf gedaan.”

De beste mensen weten zich te omringen door anderen de intelligent, getalenteerd en gemotiveerd zijn. Wat een persoon eer en voldoening schenkt is het toeschrijven van talenten, hulp en daden aan degene die dit heeft gedaan. Erken degenen die je hebben geholpen of die impact op je hebben gehad en je succes zal toenemen.

5. “Dat is te vroeg.”

Je zal Steve Jobs nooit horen zeggen, “Dat is een te vroeg tijdstip voor mij aanwezig te zijn.” Als er een netwerk meeting, interview of afspraak op de vroege ochtend is, doen de meest succesvolle mensen er alles aan om aanwezig te kunnen zijn.  Een onderdeel van succesvol zijn is altijd aanwezig zijn de op de juiste aangewezen plek, of je nou een ochtendmens of nachtmens bent.

6. “Dat is te laat.”

Hetzelfde geldt voor, “Dat is te laat.” Als je door een potentiële business partner wordt gevraagd om af te spreken om 9 uur, en het lukt je om te gaan, zorg er dan voor dat je ook echt gaat. Het kan zijn dat je de volgende dag moe bent, maar de connecties die je maakt bij een korte afspraak kunnen een groot verschil maken voor jouw verdere carrière of volgende project.

7. “Spijtig dat we niet met elkaar konden samenwerken.”

Het vinden van iemand waarmee je het op zakelijk en/of persoonlijk vlak goed kan vinden kan uiterst zeldzaam zijn. En als je zo iemand hebt gevonden, zoek een manier om het te laten werken. Want zulke mensen kom je niet vaak tegen. Of het nu om een klein of groot project gaat, succesvolle mensen weten dat het samenwerken met degenen wiens persoonlijkheden met die van hen stroken een pad is die naar waar succes leidt.

8. “Laten we een keer afspreken.”

Heel vaak wordt deze zin uitgesproken als afsluiter, zonder dat er ook echt wat mee wordt gedaan. Succesvolle mensen weten dat als zij een keer willen afspreken met iemand, zij dit ook moeten laten gebeuren. Dit ondersteunt ook het feit dat succesvolle mensen hard hebben gewerkt om hun breed netwerk op te bouwen, zonder een verborgen agenda hierbij te hebben. Het vergroten en onderhouden van je netwerk betekend attent zijn jegens anderen.

9. “Sorry, ik ben te druk.”

Als een mogelijkheid zich op hun pad aanbiedt, doen succesvolle mensen er alles aan om het te laten gebeuren. Natuurlijk zal dit meer uren en langere dagen betekenen, maar als je wil dat het zal slagen, dan moet dat. Zoals Lao-Tzu heeft gezegd: “Tijd is een gecreëerd iets. Zeggen dat je geen tijd hebt, is hetzelfde als zeggen, “Ik wil niet.”

10. “Dat was geheel mijn idee.”

Nogmaals, zoals vermeldt bij nummer vier, de meest succesvolle mensen verspreiden het woord wanneer het neerkomt op het prijzen van degenen die hen op een idee heeft gebracht voor een succesvol project. Geen enkel idee is geheel van jezelf afkomstig. Het is gevormd door verschillende ervaringen, gebaseerd op verschillende samenwerkingen en interacties met anderen of met een team. Het prijzen van anderen is een cruciaal onderdeel voor het bouwen van een succesvol bedrijf.

11. “Ik ben niet goed genoeg.”

Een deel van succesvol zijn is zelfverzekerd zijn en sterk in je schoenen staan. Het zijn van jezelf is een belangrijk onderdeel die succes garandeert in je persoonlijk leven. Volg je echte interesses. Wat zou je doen in het leven als je geen geld nodig zou hebben?

12. “Het is oké.” (over en uit)

Succesvolle mensen weten wanneer ze moeten weglopen en stoppen met het blijven accepteren van smoesjes van anderen. Als er een knelpunt in je project komt en iemand of iets weerhoudt jou ervan het project op tijd af te ronden, bouw je bedrijf dan op of ga verder met andere doelen of projecten.

13. “Als onze concurrenten het niet hebben, dan hoeven we het ook niet.”

Het nabootsen van concurrenten is een veelvoorkomende oorzaak waarom een bedrijf failliet gaat. Ware innovaties komen van juist van de andere kant. Uitvogelen wat je concurrenten niet doen en daarmee aan de slag gaan.

14. “Een time-out is voor losers.”

Ware succes is alomvattend, daar horen ook vakanties, weekendjes weg met familie en vrienden en vrije dagen bij. Na een drukke periode op het werk, zal een vakantie je goed doen en je beter in je werk maken, omdat je met een frisse blik aan de slag gaat.

Als je ergens wil komen of iets wil bereiken, is de meest makkelijke manier om het voorbeeld te volgen van hen die je zijn voorgegaan.

Welke zinnen ga jij uit je leven verbannen in jouw dagelijkse conversaties op zakelijk of persoonlijk vlak?

Author avatar
Naziha
Weg kwijt? Geen paniek, we laten cookies achter.